Over

Over

“Buiten sporten geeft mij energie en een gevoel van vrijheid.”

Over Mij

Oncologie fysiotherapeut

Ik geniet bij het zien van mensen die, na een vaak lange en zware weg, langzaam maar zeker terugkeren in hun kracht. Dan denk ik: Ja, daar doe ik het voor. Dit is waarom ik de masteropleiding Oncologie fysiotherapie heb gedaan! Om deze mensen te zien groeien in hun conditie.

Maar het werk als oncologie fysiotherapeut is voor mij zoveel meer dan fysiek trainen alleen. De band die ontstaat door alle emoties heen, het vertrouwen dat je met elkaar deelt in de vorm van een luisterend oor of een letterlijk steuntje in de rug. Dat is precies waar ik het verschil in wil maken.

Buiten trainen

Waar bij mij één en één twee wordt, is in de buitenlucht. Ongeacht de weersomstandigheden vind ik kracht en energie in de natuur. Of het nu een fris windje is of een prachtige zonnestraal, zodra ik een stap buiten de deur zet voel ik mijn energie toenemen. Mijn batterij begint direct met opladen.

Buiten zijn staat voor mij ook gelijk aan avontuur. Afgelopen jaar ben ik samen met mijn man van Nederland naar Maleisië gefietst. Ik heb fysiek en mentaal afgezien tijdens die fietsreis maar juist dat vult me nu met trots. Ik heb het gedaan! En het was het meer dan waard.

Gevoel van vrijheid

In het hardlopen en wandelen vind ik eenzelfde gevoel. Vrij zijn in de natuur en in je hoofd is fantastisch. Het geeft me de kracht en het vertrouwen en de overtuiging om de doelen die ik mezelf stel te bereiken. Net als toen ik in 2011 begon met hardlopen. Het duurde nog een paar jaar voordat ik mijn eerste 10 km loop in 2013 finishte, maar inmiddels heb ik dertien marathons gelopen en de ’60 van Texel’.

Ik ben ervan overtuigd dat de kennis en ervaring in mijn werk als oncologie fysiotherapeut en mijn ervaring met de fietsreis en het hardlopen zich perfect laten combineren in OncoExtra.

Nicole

Oncologie fysiotherapie

Een vierjarige masteropleiding waar ik veel geleerd heb over de verschillende soorten kanker, de behandelingen en de mogelijkheden tot trainen tijdens en na de behandeling van kanker.

Running instructor

Om anderen nog beter te kunnen begeleiden in het hardlopen heb ik in 2017 de cursus ‘running instructor’ bij Aart Stigter gevolgd.

Werkervaring

Ik heb onder andere in het VUmc en het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis gewerkt waar ik mensen behandelde en begeleidde tijdens de opname in het ziekenhuis en bij de fysieke training tijdens en na de behandeling van kanker.

De ‘Extra’ in OncoExtra

De ‘Extra’ in OncoExtra staat voor ‘buiten’. 

De trainingen worden zoveel mogelijk verzorgd in de buitenlucht. Studies laten zien dat mensen die buiten trainen positievere emoties ervaren dan mensen die binnen trainen.

Buiten trainen versterkt je weerstand.

Door de koele buitenlucht hebben ziekteverwekkers minder overlevingskans. Een training in een natuurlijke omgeving is daarom beter voor je fysieke en mentale gesteldheid.

‘Extra’ staat voor ‘meer’.

OncoExtra is niet alleen gericht op fysieke fitheid. Binnen de trainingen is er ook aandacht voor ademhaling en ontspanning. 

Meerdaagse activiteiten

Ook zullen er ‘Extra’ meerdaagse activiteiten op locatie worden georganiseerd, speciaal gericht op fysieke en mentale fitheid, ademhaling en ontspanning.

Kan ik je helpen bij het behouden of

opbouwen van energie, je leren ontspannen

of je een luisterend oor bieden?